Το έργο DesirMED και οι δράσεις του στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Το έργο DesirMED εντάσσεται στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Αποστολή για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή“. Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι να ενισχύσει τις γνώσεις και τις δυνατότητες σε περιφερειακή και τοπική κλίμακα στην Μεσόγειο ώστε να διευκολύνει τους Δήμους και τις Περιφέρειες να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν στρατηγικές και δράσεις προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, με έμφαση στις λύσεις που βασίζονται στη φύση.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ερευνητικό Πρόγραμμα “Horizon Europe” και το Εργαστήριο Οικολογικής Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς έχει αναλάβει τον συντονισμό της υλοποίησης ενός σύνθετου πλέγματος ενεργειών για την πλήρη ανάπτυξη και δοκιμή περιβαλλοντικά βιώσιμων και οικονομικά ανταγωνιστικών λύσεων σε ζητήματα που αφορούν καίριους τομείς δραστηριοτήτων σε όλη την Μεσόγειο. Ειδικότερα, το ΤΜΠ-ΔΠΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τον Δήμο Παγγαίου, θα εστιάσει  σε θέματα όπως η εξοικονόμηση νερού στην γεωργία μέσω της άρδευσης ακριβείας, η διαχείριση λυμάτων με την εγκατάσταση τεχνητών υγροτόπων σε μικρές κοινότητες, η αντιπλημμυρική προστασία και η αντιμετώπιση της παράκτιας διάβρωσης μέσω της εγκατάστασης γεωσωλήνων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο DesirMED, μπορείτε να επισκεφθείτε την νέα του ιστοσελίδα  εδώ και να διαβάστε το 1ο Ενημερωτικό Δελτίο εδώ 

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterlinkedinyoutubeFacebooktwitterlinkedinyoutube
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο